Guideline Development
EHEDG & 3-A

 

Harmonizacija EHEDG vodiča i 3-A standarda

Da bi se povećala bezbednost hrane pomoću promocije higijene u toku procesa proizvodnje i obrade hrane , EHEDG i Američka 3-A organizacija za sanitarne standarde imaju zajednički cilj i sličnu misiju. Obe organizacije razmenjuju nacrte vodiča, standarde pregledaju i komentarišu stručnjaci pre idavanja. Najskorije izdanje EHEDG rečnika rađeno je u saradnji sa 3-A I može se preuzeti iz sekcije Besplatni radovi.

Matriks

Sadržaj svih EHEDG vodiča je prošao kroz proces unakrsne referencije sa sadržajem iz 3-A Standard Ink. i napravljen je zajedničkii rezime u  matrriks dostupan za preuzimanje (XLS).

Besplatni radovi

EHEDG radne grupe izdale su razne radove koji su dostupni za besplatno preuzimanje kao što su pozicioni radovi i vodič Dok. 8 o osnovnim zahtevima za higijenski dizajn.

Više informacija.

Izrada vodiča

EHEDG vodiče izrađuje više od 400 aktivnih stručnjaka u našim Radnim grupama koji sakupljaju znanje iz prehrambene industrije, od proizvođača prehrambene industrije i akademske zajednice. Koautori dele njihovo specifično znanje sa drugim stručnjacia za izradu ili ažuriranje sadržaja iz EHEDG vodiča da bi se čitaocima pružile praktične smernice iz prve ruke.  

 

Kada se odredi tema od značajnog intresa za industrije, svi EHEDG članovi su dobrodošli da pošaljuSekretarijatunovi vodič ili predlog izdanja (PDF). Temu će razmatrati za odobrenje podkomitet za portfolio proizvoda i EHEDG ExCo.

Kada se prihvati predlog, započinje proces izrade dokumenta  (PDF) pravi se radna grupa uz određivanje glavnog autora (predsedavaućeg) i članova sa potrebnim stručnim veštinama, putem upućenog poziva ili telefonskim pozivom stručnjaka u toj oblasti.

Za više detalja o izradi EHEDG vodiča i naslova koji su u izradi, molimo vas vidite Radne gruperadne grupe.